Indiase curry kip

Indiase curry kip is er vele verschillende soorten combinaties. Je kunt bijna alle soorten vlees en vis gebruiken. Van varkensvlees tot kip en van kabeljauw tot gamba’s. Daarnaast zijn de mogelijkheden met groenten ook eindeloos. Niet elke Indiase curry kip is hetzelfde in India. Elke regio heeft een andere soort Indiase curry kip of gebruiken andere kruiden. De Indiase Curry kip uit het zuiden van India is iets pittiger dan die uit andere dele van het land. Maar wat is nu de basis van Indiase curry kip?

Basis Indiase curry kip

De basis van Indiase curry kip bestaat in eerste instantie voornamelijk uit kip, knoflook, gember (gemberdrank) en andere kruiden (garam masala). Meestal wordt er aan de Indiase curry kip ook yoghurt of kokosmelk toegevoegd. Dit om de curry ook nog lekker romig te maken. Om de Indiase curry kip nog lekker te maken kun je een beetje tomaten(saus) toevoegen. Het belangrijkst is dat jezelf altijd blijft proeven. Zo kom je er achter wat voor jou de lekkerste Indiase curry kip is.

Bijgerechten voor Indiase curry kip

De mogelijkheden voor Indiase curry kip zijn eindeloos, maar je kunt er ook vele lekkere bijgerechten bij eten. Neem bijvoorbeeld de verschillende soorten rijst. Het lekkerste bij de Indiase curry kip is gewone witte rijst, die je het beste kan koken in een rijstkoker. De keus is aan jou wat het lekkerst is. Wist je bijvoorbeeld dat rijst voor 95% van de Aziaten het belangrijkste voedingsmiddel is? De Aziaten kunnen niet zonder hun rijst en eten het dus bijvoorbeeld ook bij verschillende curry’s. Ook de volgende gerechten smaken erg goed bij de Indiase curry kip:

  • Naanbrood
  • Verschillende soorten puree
  • Komkommersalade
  • Gestoomde groenten

De Oosterse keuken

Meer te weten komen over Indiase gerechten of over de Oosterse keuken? Kijk dan ook eens op Asian Food Lovers. Hier staan vele lekkere recepten en leuke kook tips! Kom snel meer te weten en maak jouw ultieme gerechten met kip.