Kip curry

Kip curry is een van de meest gegeten gerechten in Azië. De curry wordt met veel kip gegeten, omdat een kip het goedkopere vlees in Azië is. Daarnaast is kip voor veel mensen heel makkelijk klaar te maken. De mogelijkheden met kip curry zijn eindeloos. Iedereen kent de standaard curry met rode of groene peper, maar wist je ook dat kip curry met bier ook erg goed smaakt? En probeer ook eens heerlijke kroepoek bij uw maaltijd.

Kip curry in bier

Met kip kan je alle kanten ook en al helemaal met de verschillende curry’s. Dit komt door de vele kruiden en specerijen die worden gebruikt in kip curry. Bier kan een kip curry ook erg lekker en smaakvol maken. Een standaard biertje is niet zo lekker, maar een lekker bruin biertje past er uitstekend bij. Het recept van de curry blijft hetzelfde. Dus het bakken van de kip bij de currypasta. Het is belangrijk na het toevoegen van een aantal groente om de curry kip te blussen met bier. Uiteindelijk laat je kip ongeveer 40 minuten pruttelen. Dit zorgt er voor dat het smaak van de bier in de kip trekt. Een heerlijk smaakvolle curry met kip. Lekker bij de kip curry is gekookte gele rijst.

Wijn

In tegenstelling tot bier past wijn minder bij kip curry. De meeste wijnen vallen ook niet te combineren met kip curry. Het is wel heel lekker om een bepaalde wijn te drinken bij kip curry. Mousserende wijnen doen het erg goed bij curry met kip. Dit zijn bijvoorbeeld prosecco of champagne. Het is verstandig om geen wijnen te drinken met een hoog tannine niveau. Dit zijn onder andere rode robuuste wijnen.

Lekkere kip curry klaarmaken

Graag een keer een lekkere kip curry klaarmaken met een lekker wijntje? Kijk dan eens even bij onze recepten over bijvoorbeeld Indiase curry of Thaise curry kip. Of probeer eens de overheerlijke kip masala en laat je verrassen! Op Asianfoodlovers, dé toko online kunt u nog veel meer Aziatische producten bestellen!