Kip Masala

Kip Masala is een typisch Indiaas recept, maar is ook een gerecht wat veelvuldig gegeten wordt in Suriname. Oorspronkelijk komt Kip Masala ook uit India. De volledige naam is ook Kip Tikka Masala. De kip masala wordt in Suriname gegeten met roti. In India eten ze kip masala in combinatie met rijst. Masala is ook een ander woord voor kerrie. In dit gerecht wordt voornamelijk met lekkere kerrie gewerkt.

Aroma’s

Kip masala is voornamelijk een gerecht wat bestaat uit kip, kerrie, masala kruiden, yoghurt, gember en knoflook. Heel belangrijk bij het bereiden van kip masala is dat je er tijd voorneemt. Als je geen tijd neemt dan worden de verschillende aroma’s niet goed opgenomen in het gerecht. Ook is het verstandig om de kip masala op een laag vuurtje te bereiden. Dit zorgt ervoor dat de kip niet snel aanbrand en de aroma’s goed in de kip trekken.

Bereiding kip masala

De bereiding van de kip masala is cruciaal. Het eerste is belangrijk dat je de marinade klaar maakt. Dit doe je door alle kruiden en specerijen die je wilt gebruiken in een pan te doen. Laat de kruiden lekker zacht worden. Dit kan onder andere gedaan worden door de pan ongeveer 20-25 minuten op een laag vuurtje te laten staan. Zo worden de kruiden lekker zacht en komen de aroma’s vrij. Ongeveer de helft van de kruiden haal je uit de pan en meng je met de yoghurt. Daarna meng je de yoghurt kruidenmix bij de kip. Zorg ervoor dat alle kip in aanraking komt met de yoghurt. Dan is de kip masala klaar. Met de overige kruiden kun je een lekker sausje maken. Ook lekker bij de kip masala is basmati rijst of Surinaamse roti .

Zin in kip masala?

Al zin om lekkere kip masala te maken? Of toch liever zin in Indiase kip curry? Kijk ook eens op Asian Food Lovers voor meer tips en recepten! Ontdek de Oosterse keuken.