Thaise curry kip

Thaise curry kip komt zoals het woord al zegt uit het exotische Thailand. De Thaise curry kip is een van de beroemdste en bekendste curry’s in de wereld. Volgens de lokale bevolking zijn er in Thailand vijf soorten curry’s. De bekende rode, groene en gele curry. En de wat minder bekende massaman en penang curry. De Thaise curry kip staat vooral bekend aan haar enorme hoeveelheid aan kruiden en specerijen. De Thaise curry kip is kant en klaar te krijgen, maar is natuurlijk ook simpel en veel lekkerder thuis te maken.

Thaise curry kip is niet moeilijk!

Het maken van Thaise curry kip is helemaal niet zo moeilijk. Het is belangrijk dat je de volgende ingrediënten in huis hebt: kip, currypasta (kun je ook zelf maken), kokosmelk en vissaus. Verder kun jezelf weten welke groente en specerijen je nog meer toevoegt aan Thaise curry kip. Een veel gebruikte groente zijn sperzieboontjes. Deze boontjes zijn heerlijk en nemen veel aroma’s op van de toegevoegde kruiden. Daarnaast kun je de kip ook een keer vervangen door vis, bijvoorbeeld gamba’s of kabeljauw. Heerlijk voor de visliefhebbers.

Kokosmelk bij de Thaise curry kip

Een veel gebruikte ingrediënt bij Thaise curry kip is kokosmelk. Kokosmelk wordt heel weinig puur gedronken. Het is meestal een ingrediënt in een gerecht zoals Thaise curry kip. Veel mensen zeggen dat kokosmelk erg slecht voor je is. Dit komt mede door de vele verzadigde vetten die er in zouden zitten. Maar er zijn verschillende onderzoekers die dit toch tegenspreken. Het gaat erom dat kokosmelk een lekker toevoeging is aan Thaise curry kip. Hou je niet van kokosmelk? Dan is kookroom ook een goede vervanger voor bij de Thaise curry kip.

Veel meer curry!

De mogelijkheden met verschillende curry’s zijn eindeloos. Probeer naast Thaise curry kip ook eens de Indiase curry kip of groene curry. En ontdek hoe lekker de Oosterse keuken is. Meer weten over gerechten? Kijk ook eens op Asian Food Lovers voor meer Thaise recepten en producten, zoals kokoswater.